Rugsėjo pabaigoje UAB „Romasta group” darbuotojai lankėsi Hanoveryje vykusioje komercinio ir sunkiojo transporto ir agregatų parodoje.

Įspūdingai ekspoziciją pristatė žinomas transporto priemonių ašių gamintojas BPW group, kurio nariu yra ir mūsų įmonė. BPW demonstravo novatorišką požiūrį ne tik į šiandieną gaminamą produktą, bet ir į ateitį – parodoje buvo pristatyta nauja priekabinės stebulės sistema Eco plus, kurioje įdiegtos visos geriausios prieš tai buvusių stebulių sistemų modifikacijų savybės bei sustiprinta ašies balkio konstrukcija. Labai įdomus būgninių stabdžių trinkelių pastūmos mechanizmo naujas sprendimas, pakeičiantis veleno–kumštelinį mechanizmą. O naujausias produktas – priekabos ašis su vienalyčiu korpusu iš aliuminio ir anglies pluošto sulaukė didžiulio parodos lankytojų dėmesio. Nauji technologiniai sprendimai leidžia palengvinti gaminamas puspriekabes su trimis ašimis iki 500 kg.

Visiškai nauja BPW grupės kryptis – „Telematic” sistemos. Ši sistema montuojama į transporto priemonę (priekabą ar puspriekabę). Jos pagalba fiksuojami temperatūros, svorio ir kiti saugos režimai pervežant prekes nuo pakrovimo vietos iki galutinio užsakovo. Sistema leidžia sekti pakrautą transporto priemonę nepriklausomai ar ji su vilkiku, ar keliauja pakrauta (pvz. ant geležinkelio platformos). Jos pagalba galima nuolat stebėti temperatūrą krovinių patalpoje, kuro likutį, taip pat ar krovinys yra saugus ir nebandoma įsilaužti į krovinių skyrių. Sistema leidžia idealiai pakrauti transporto priemonę tiek krovinių išdėstymo, tiek ašių apkrovimo atžvilgiu.

Geriausią įspūdį automobilių gamintojų tarpe paliko DAIMLER parodos paviljonas. Pristatytas ne tik naujasis Actros vilkikas, komercinis Vito bei daugiafunkciniai Unimog, bet ir ateities koncepcinis vilkikas.

Neliko nepastebėti ir MAN gamintojai, pristatantys naująjį TGX D38 modelį. Didelis netikėtumas- HYUNDAI gamintojai, parodoje pristatę vilkiką X CIENT. Apie jo technines savybes kiek vėliau, o dizainas tiesiog puikus.

Smagu buvo matyti mūsų kraštiečių, Kauno autovežių priekabų gamintojų UAB „Patikima linija” ekspoziciją. Bendrovė per savo veiklos 10-metį pasiekė stulbinančių kokybės rezultatų. Daugelis parodos lankytojų stebėjosi gaminamų priekabų funkcionalumo ir konstrukcijos tobulumu. Ekrane galima buvo stebėti priekabų išbandymo momentus. Neatsitiktinai kauniečių produkcija turi visus tarptautinius sertifikatus. Priekabų gamybai įmonė naudoja tik BPW markės ašis.

Patirti įspūdžiai ir matytos naujovės įkvepia dirbti dar kokybiškiau ir inovatyviau, pritaikant įgytas žinias savo kasdienybėje ir norisi tikėtis, kad susitiksime sekančioje parodoje Hanoveryje 2016 m. rudenį.